Dezerty

Bezlepkové lívance z ovesných vloček (bez cukru)

Dneska ráno jsme si dali sladkou snídani. Sladkou, ale bez přidaného cukru. Ovesné lívanečky. A k nim jsem udělala polevu z tvarohu a banánů. V receptu najdete 3 vejce, ale mám vyzkoušeno, že to jde i bez nich. Jen je nahradíte 3 lžičkami mletých chia semínek smíchaných s 5 lžícemi vody. A ještě jedno varování na závěr: Až je budete servírovat, nestavte je do komínu, jako to mám já na fotkách. Sice je to pěkný na pohled, ale strašně špatně se to tak jí :D

INGREDIENCE (na 16 lívanců):

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku rýžové mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce kokosového másla
  • 1/2 jablka
  • Máslo na smažení lívanců
  • Na polevu: 2 banány, 1/2 balení plnotučného tvarohu ve vaničce, 1 lžíce karobu nebo holandského kakaa, 1 lžička skořice, 2 lžíce mletých chia (nemusí být, ale líp to pak drží tvar)

POSTUP:

  1. Všechny suché ingredience na lívance nasypte do výkonného mixeru a rozmixujte do konzistence mouky.
  2. Přidejte i zbylé ingredience a ještě jednou dohladka rozmixujte.
  3. Pánev potřete rozpuštěným máslem a lžící na ni klaďte těsto do tvaru lívanců. Až budou z jedné strany zlatavé, otočte je a opečte i z druhé strany. Takto udělejte i všechny další lívance.
  4. Připravte si polevu tak, že rozmačkáte banány na kaši a lžící je smícháte se zbylými surovinami.
  5. Lívance podávejte potřené tvarohovou polevou a ozdobené ovocem a třeba i ořechy, které máte rádi.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.