Tahle snídaňová kaše je strašně jednoduchá. Stačí na ní vlastně jen pár ingrediencí a postup je tak rychlý, že to člověka třeba ráno před prací skoro nezdrží. Nejlíp chutná s výraznějším, ideálně i kyselým ovocem – taková maracuja, nebo mango, to je ideální! Na fotkách vidíte, že jsem porci doplnila nejrůznějšími druhy exotického ovoce – je tam už zmíněná maracuja, ale taky dragon fruit, granátové jablko a liči. Když si doma chceme pochutnat na exotickém ovoci, objednáváme ho na Košíku – a to jsme dělali už dávno před tím, než jsem s Košíkem začala spolupracovat. Nebude to špatný ale ani s něčím dostupnějším – dokážu si představit v hlavní roli třeba i pomernače, nebo borůvky.
INGREDIENCE (2 porce):
- 3 lžíce kokosové mouky
- 1 lžíce jemně mletých kešu ořechů
- 1 lžička chia proteinu (jde to i bez něj)
- 300 ml kokosového mléka
- 1 lžička medu (nebo javorového sirupu)
- Špetka skořice
- Špetka soli
- Na podávání: čerstvé ovoce, ořechy, strouhaný kokos, kešu (nebo jiné ořechové) máslo – vše podle chuti
POSTUP:
- Do kastrůlku nalijte kokosové mléko a k němu přidejte všechny zbývající ingredience.
- Vše dobře rozmíchejte a pomalu přiveďte k varu. Vařte do zhoustnutí.
- Po dovření odstavte a nechte pár minut odstát pod pokličkou.
- Podávejte ozdobené ovocem, ořechy, kokosem a ořechovým máslem.
TIP: Pokud nechcete doslazovat medem, uvařte bez něj a před podáváním vmíchejte rozmačkaný banán.