Hlavní chody, Velikonoce

Paleo nádivka

Letos jsem to velikonoční pečení trochu odflákla, protože by to u nás moc neměl kdo jíst. Ale dneska aspoň upeču Toníkovi beránka. Každopádně o nádivku jsem rozhodně nechtěla přijít, tak jsem ji včera zkusila bez pečiva a byla super. Snědli jsme celej pekáč, takže jsem to ani nestihla moc hezky vyfotit :D Mně i tátovi se zdálo, že je skoro stejná, jako klasická, Ondrovi trochu připomínala omeletu, ale to já bych teda neřekla. Je hodně šťavnatá, protože tam právě není to pečivo, které by tekutiny „vysálo“, tak možná proto mu to tak přišlo :). No, zkuste sami a uvidíte sami! Jo a hodí se i při Whole30 ;)

INGREDIENCE (na pekáč 20×30 cm)

  • 250 g uzeného masa (my měli maso na fleky z Naše Maso)
  • 50 g másla nebo ghí
  • Pórek (celá zelená část a 1/2 světlé části)
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 1 jarní cibulka
  • 25 g medvědího česneku
  • 2 hrsti mandlí
  • Hrst mandlových plátků
  • 5 vajec
  • 1/2 muškátového oříšku
  • Sůl, pepř

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. Maso, pórek a cibulku nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte 1/2 másla a na něm vše krátce opečte.
  3. Přidejte špenát, podlijte malým množstvím vody a přiklopte. Chvíli poduste, aby špenát zvadl a ztratil objem.
  4. Odklopte a nechte vyvařit přebytečnou vodu, poté odstavte a nechte vychladnout.
  5. Přidejte nahrubo nasekané mandle a medvědí česnek. Nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte ho, vše ochuťte solí a pepřem.
  6. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vmíchejte ke zbylé směsi a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  7. Na závěr opatrně vmíchetjte i sníh. Pekáč (my použili skleněný) vymažte máslem a zbylé máslo rozprostřete po dně.
  8. Nalijte nádivku do pekáčku a posypte plátky mandlí. Pečte asi 45-60 mnut, nebo dozlatova a pevné konzistence.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.