Dezerty

Palačinky s „čokoládou“ bez mouky a cukru

Dneska ráno jsem dostala chuť na palačinky s Nutellou. Takže jsem si je šla udělat po svém, aby zůstaly bez cukru a mouky a byly pěkně ze základních potravin. Chystala jsem se dělat rýžové palačinky, ale až když jsem to všechno házela do mixéru, přišlo překvápko. Málo rýžové mouky. Takže jsem prohrabala kuchyň a nakonec jsem omylem dala dohromady tenhle recept a byla to fakt dobrota. Včetně “čokoládový” náplně.

Počítejte s tím, že palačinky jsou hodně syté. Tím, že je tam hodně oříšků, ovesné vločky a další „plné ingredience“, pravděpodobně sníte jednu – dvě a už se do vás víc nevejde.

INGREDIENCE NA PALAČINKY:

  • 500 ml mléka (klidně i rostlinného)
  • 70 g mandlové mouky
  • 160 g rýžové mouky
  • 50 g rozemletých ovesných vloček
  • 4 vejce
  • Špetka soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • Můžete a nemusíte: lžička vanilkového extraktu
  • Máslo na smažení

INGREDIENCE NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ:

  • 2 banány
  • 3 vrchovaté lžičky holandského kakaa
  • 3 lžíce tvarohu
  • Na zdobení: Strouhaný kokos, nasekané nesolené pistacie

POSTUP:

  1. Jako první připravte „čokoládu“. Do mixéru dejte banány, kakao i tvaroh a rozmixujte.
  2. „Čokoládu“ nalijte do misky a dejte do lednice. Pak se pusťte do těsta na palačinky.
  3. Všechny ingredience na palačinky hoďte do mísy nebo do mixeru (klidně ho nechte „umazaný“ od čokoládové náplně).
  4. Elektrickým šlehačem (nebo zapnutím mixeru) vše vyšlehejte do hladké směsi.
  5. Nechte asi 10 min odstát a už jen ručně promíchejte.
  6. Rozehřejte pánev (já hřeju na 6 z 9), potřete máslem a nalijte tenkou vrstvu těsta.
  7. Chvíli opékejte a až palačinka bude skoro připravena na otočení, pánev přiklopte a nechte palačinku chvilku „zapotit“. Díky tomu se vám nebude trhat.
  8. Otočte a opečte palačinku i z druhé strany dozlatova. Takhle připravte všechny palačinky.
  9. Palačinky podávejte s vychlazenou čokoládou, oříšky, kokosem a třeba ovocem nebo dalšími dobrotami podle vlastní chuti.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.