Dneska ráno jsem dostala chuť na palačinky s Nutellou. Takže jsem si je šla udělat po svém, aby zůstaly bez cukru a mouky a byly pěkně ze základních potravin. Chystala jsem se dělat rýžové palačinky, ale až když jsem to všechno házela do mixéru, přišlo překvápko. Málo rýžové mouky. Takže jsem prohrabala kuchyň a nakonec jsem omylem dala dohromady tenhle recept a byla to fakt dobrota. Včetně “čokoládový” náplně.
Počítejte s tím, že palačinky jsou hodně syté. Tím, že je tam hodně oříšků, ovesné vločky a další „plné ingredience“, pravděpodobně sníte jednu – dvě a už se do vás víc nevejde.
INGREDIENCE NA PALAČINKY:
- 500 ml mléka (klidně i rostlinného)
- 70 g mandlové mouky
- 160 g rýžové mouky
- 50 g rozemletých ovesných vloček
- 4 vejce
- Špetka soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- Můžete a nemusíte: lžička vanilkového extraktu
- Máslo na smažení
INGREDIENCE NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ:
- 2 banány
- 3 vrchovaté lžičky holandského kakaa
- 3 lžíce tvarohu
- Na zdobení: Strouhaný kokos, nasekané nesolené pistacie
POSTUP:
- Jako první připravte „čokoládu“. Do mixéru dejte banány, kakao i tvaroh a rozmixujte.
- „Čokoládu“ nalijte do misky a dejte do lednice. Pak se pusťte do těsta na palačinky.
- Všechny ingredience na palačinky hoďte do mísy nebo do mixeru (klidně ho nechte „umazaný“ od čokoládové náplně).
- Elektrickým šlehačem (nebo zapnutím mixeru) vše vyšlehejte do hladké směsi.
- Nechte asi 10 min odstát a už jen ručně promíchejte.
- Rozehřejte pánev (já hřeju na 6 z 9), potřete máslem a nalijte tenkou vrstvu těsta.
- Chvíli opékejte a až palačinka bude skoro připravena na otočení, pánev přiklopte a nechte palačinku chvilku „zapotit“. Díky tomu se vám nebude trhat.
- Otočte a opečte palačinku i z druhé strany dozlatova. Takhle připravte všechny palačinky.
- Palačinky podávejte s vychlazenou čokoládou, oříšky, kokosem a třeba ovocem nebo dalšími dobrotami podle vlastní chuti.
Dobry den,muzu se zeptat,na jakem mixeru delate orechova masla? A ostatni veci?
Dekuji za odpoved.