Když se řekne dort, většinou si představím hodiny/dny práce a moc se mi do toho nechce. Tenhle je ale jednoduchý a hotový celkem rychle, takže pokud hledáte něco, co stihnete udělat na nedělní odpoledne, aniž byste strávili celou sobotu v kuchyni, tohle by mohlo klapnout :) Tento recept jsem dělala pro Babiččinu volbu.
INGREDIENCE (KORPUS):
- 300 g hladké dortové mouky
- 80 g mletých mandlí
- 150 g krupicového cukru
- 3 lžičky kypřícího prášku do perníku
- 2 lžičky skořice
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 4 vejce
- 200 g rozpuštěného másla
- 50 g medu
- 250 ml mléka
- 80 ml rumu
INGREDIENCE (KRÉM):
- 750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Malinová marmeláda
- Čerstvé ovoce na zdobení
POSTUP:
- Jako první připravte korpus tak, že v jedné nádobě smícháte suché ingredience a v druhé vyšleháte ty tekuté.
- Smíchejte obě části dohromady a vzniklé těsto nalijte do formy na dort vymazané máslem a vysypané moukou (forma o průměru cca 22 cm).
- Pečte na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový. Přesvědčte se pomocí špejle.
- Hotový korpus nechte zcela vychladnout a poté ho 2x prokrojte. Každý díl potřete marmeládou.
- Tvaroh utřete s oběma cukry a naplňte jím zdobící sáček. Poté navrstvěte tvaroh do každé části dortu a také ho jím ozdobte.
- Každou vrstvu proložte také čerstvým ovocem. Dort podávejte vychlazený.