Dezerty

Skořicový dort s tvarohem

Když se řekne dort, většinou si představím hodiny/dny práce a moc se mi do toho nechce. Tenhle je ale jednoduchý a hotový celkem rychle, takže pokud hledáte něco, co stihnete udělat na nedělní odpoledne, aniž byste strávili celou sobotu v kuchyni, tohle by mohlo klapnout :) Tento recept jsem dělala pro Babiččinu volbu.

INGREDIENCE (KORPUS):

  • 300 g hladké dortové mouky
  • 80 g mletých mandlí
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 lžičky kypřícího prášku do perníku
  • 2 lžičky skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 50 g medu
  • 250 ml mléka
  • 80 ml rumu

INGREDIENCE (KRÉM):

  • 750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Malinová marmeláda
  • Čerstvé ovoce na zdobení

POSTUP:

  1. Jako první připravte korpus tak, že v jedné nádobě smícháte suché ingredience a v druhé vyšleháte ty tekuté.
  2. Smíchejte obě části dohromady a vzniklé těsto nalijte do formy na dort vymazané máslem a vysypané moukou (forma o průměru cca 22 cm).
  3. Pečte na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový. Přesvědčte se pomocí špejle.
  4. Hotový korpus nechte zcela vychladnout a poté ho 2x prokrojte. Každý díl potřete marmeládou.
  5. Tvaroh utřete s oběma cukry a naplňte jím zdobící sáček. Poté navrstvěte tvaroh do každé části dortu a také ho jím ozdobte.
  6. Každou vrstvu proložte také čerstvým ovocem. Dort podávejte vychlazený.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.