Hlavní chody, Velikonoce

Špenátová polévka

Blíží se Velikonoce, tak bude brzy internet vřít zelenými recepty. Né, že bych se tak svědomitě připravovala, ale prostě jsem vařila polévku ze špenátu a ta barvička ve mně probudila takovou nějakou jarní náladu. A protože je strašně snadná, rychlá a dokonce i dobrá, chtěla jsem si tu odložit recept na příště. Třeba zrovna na ten Zelenej čtvrtek.

INGREDIENCE (2 velké porce):

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 700 ml vývaru
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml 30% smetany
  • Muškátový oříšek
  • Sůl, pepř
  • Na podávání: plátky mandlí, čerstvé ředkvičky, nebo strouhaný sýr (třeba čedar)

POSTUP:

  1. V hrnci rozehřejte máslo a na něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přihoďze špenát, podlijte naběračkou vývaru a nechte pod pokličkou zvadnout.
  3. Přilijte zbytek vývaru, smetanu, prolisujte česnek, osolte, opepřete a nastrouhejte do polévky kus muškátového oříšku.
  4. 10 minut vařte a poté odstavte. Asi 1/2 polévky odeberte a rozmixujte dohladka, poté vše zpět smíchejte dohromady.
  5. Jednotlivé porce ozdobte čerstvou ředkvičkou, orestovanými plátky mandlí a nebo strouhaným sýrem.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.