Včera se Ondra z ničeho nic sebral a jel koupit mixér. Takovej ten super boží, co rozmixuje ořechy na máslo, led na tříšť, krémové polévky na super krémové a smoothiečka jsou z toho taky hyper smooth. Takže jsme půlku večera stáli v kuchyni a vyráběli kokosové mléko podle receptu Markét Kitchenette (naprosto super tip, doporučuju) a pak jsme si k večeři udělali smoothie bowl. Skolila nás nějaká viróza a tak jsme aspoň doplnili vitamíny. Tady si odkládám recept a věřím, že vám taky bude chutnat.
INGREDIENCE (4 porce):
- 1 zralé mango
- 1 banán
- Velká hrst čerstvého baby špenátu
- 1 pomeranč
- 50 ml goji šťávy
- Lžíce plodů goji
- Hrst strouhaného kokosu
- 200 ml vody
- 2 lžíce chia semínek
- 1 lžíce kešu másla
- Ovoce a semínka na zdobení podle aktuální nálady :)
POSTUP:
- Z manga vyřízněte pecku a vydlabejte dužinu. Spolu s oloupaným banánem vhoďte do mixeru.
- Přilijte vodu a goji šťávu, oloupaný přepůlený pomeranč, špenát, kešu máslo, kokos, chia i plody goji.
- Vše rozmixujte úplně dohladka (můžete přidat ještě pár kostek ledu).
- Nechte pár minut odstát a poté nandejte do misek, ozdobte semínky a čerstvým ovocem podle vlastní chuti.
Plody goji používám do „dezertíků“ už nějakou chvíli, na šťávu mě přivedla až spolupráce s Himalyo (proklik na produkty, které mám jsem dala do surovin). Nevím, jestli mi to vážně pomohlo, nebo jsem si to vsugerovala (každopádně i tak to pomohlo :D), ale začala jsem pít šťávu právě při nachlazení a byla jsem zázračně rychle zdravá. Užíváte goji? A máte taky pozitivní zkušenost?