Dezerty

Brownies

Mám tady pro vás jeden z receptů, které jsem připravovala pro Babiččinu volbu. Tentokrát to jsou čokoládové brownies. Já je tak miluju! Jednak jsem čokoholik a taky se nikdy nemůžu nabažit té mazlavé konzistence. Což takhle napsané, koukám, nevypadá moc vábně, ale víte, jak to myslím :D Tak hurá do nich, já si je taky budu muset brzy zase udělat!

INGREDIENCE:

  • 330 g kvalitní čokolády
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 250 g krupicového cukru
  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 1 lžička prášku do pečiva

POSTUP:

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Formu vytřete máslem a poté vyložte pečicím papírem.
  2. Na vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, kakaem a vanilkou.
  3. Vejce vyšlehejte do pěny spolu s cukrem a poté je pomalu a po částech vmíchejte do vychladlé čokolády.
  4. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vše nalijte do formy.
  5. Pečte 25 – 35 min v závislosti na velikosti formy (a výšce těsta). Hotové brownies by měly být pevné, ale zároveň uvnitř lehce mazlavé. Po vychladnutí bude vnitřek těsta ještě o něco pevnější, než za tepla.

TIP: Poklaďte těsto před pečením kousky ovoce a mírně je zatlačte dovnitř. Super také chutná, když do povrchu lehce vmícháte nějaké ořechové máslo.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.