Mám tady pro vás jeden z receptů, které jsem připravovala pro Babiččinu volbu. Tentokrát to jsou čokoládové brownies. Já je tak miluju! Jednak jsem čokoholik a taky se nikdy nemůžu nabažit té mazlavé konzistence. Což takhle napsané, koukám, nevypadá moc vábně, ale víte, jak to myslím :D Tak hurá do nich, já si je taky budu muset brzy zase udělat!
INGREDIENCE:
- 330 g kvalitní čokolády
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g másla
- 4 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky Babiččina volba
- 1 lžička prášku do pečiva
POSTUP:
- Troubu předehřejte na 160 °C. Formu vytřete máslem a poté vyložte pečicím papírem.
- Na vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, kakaem a vanilkou.
- Vejce vyšlehejte do pěny spolu s cukrem a poté je pomalu a po částech vmíchejte do vychladlé čokolády.
- Vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vše nalijte do formy.
- Pečte 25 – 35 min v závislosti na velikosti formy (a výšce těsta). Hotové brownies by měly být pevné, ale zároveň uvnitř lehce mazlavé. Po vychladnutí bude vnitřek těsta ještě o něco pevnější, než za tepla.
TIP: Poklaďte těsto před pečením kousky ovoce a mírně je zatlačte dovnitř. Super také chutná, když do povrchu lehce vmícháte nějaké ořechové máslo.