Jak už fotka napovídá, mám tady další z receptů k letní kampani Jupí. Tentokrát je to cheesecake, který chutná po vanilce a višních. Vršek jsem posypala kakaem a nechala jen bílého ježka, ale je jen na vás, jak si dort ozdobíte vy.
INGREDIENCE:
- 500 g krémového sýra Philadelphia
- 200 g ricotty
- 3 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- Vanilková semínka z jednoho lusku
- Kůra z 1 citronu
- 60 ml višňového sirupu
- 100 g máslových sušenek
- 30 g rozpuštěného másla
POSTUP:
- Sušenky rozixujte na „strouhanku“ a promíchejte je s máslem.
- Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem a na dno umačkejte sušenkovou drobenku.
- Formu se základem na korpus dejte vychladit na 20 min do lednice.
- Krémový sýr, ricottu a vejce utřete do hladké směsi.
- Vmíchejte cukr, vanilkový extrakt, vanilková semínka a citronovou kůru.
- Z krémové směsi oddělte 1/3 a do té vmíchejte 50 ml višňového sirupu.
- Na sušenkový korpus rovnoměrně nakapejte zbývajících 10 ml višňového sirupu.
- Do formy na korpus vlijte bílou část krému a poté přilijte i tu višňovou.
- Pomocí špejle obě části jemně promíchejte a poté dejte formu do trouby předehřáté na 140 °C. Pečte přibližně 45 minut.
- Cheesecake je hotový, když po krajích je pevný, ale střed se ještě mírně chvěje.
- Po upečení otevřete dvířka trouby a nechte v ní cheesecake odstát do vychladnutí. Poté ho uložte do lednice a podávejte vychlazený.
Juu to vypadá dobře :) Až budeme přestěhovaní a malý bude mít trošku zaběhnutý režim s kojením, tak to vyzkouším :)
Tu si asi este nevedela ani ako robit cheesecake, ani ako ho fotit, vid.