Dezerty

Hruškové muffiny s tvarohem

Jak připravit muffiny s netradičním zdobením? Třeba takhle, jako jsem je já připravila na focení pro Jupí! Potřete je štědrou vrstvou tvarohového krému a pomocí mandlí je dotvořte do tvaru ježků. Plátkové mandle poslouží jako bodliny zatímco celé, neloupané, vykrojíte do tvaru očí a čumáku.

INGREDIENCE (na 12 kousků):

  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • 170 g krupicového cukru
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml hruškového sirupu
  • ½ nastrouhané čerstvé hrušky
  • Na krém: 1 měkký tvaroh, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 lžíce smetany, 1 lžíce moučkového cukru
  • Na zdobení: Plátky mandlí, celé neloupané mandle

POSTUP:

  1. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V jedné nádobě smíchejte všechny suché ingredience na těsto a v druhé míse vyšlehejte ty zbylé.
  3. Spojte obě části a umíchejte hladké těsto.
  4. Papírové košíčky naplňte do 2/3 těstem a poté pečte dozlatova – asi 20 minut.
  5. Hotové muffiny vyložte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  6. Připravte polevu. Tvaroh utřete se smetanou, vanilkou a cukrem.
  7. Vychladlé muffiny potřete tvarohem, nebo tvaroh naneste pomocí zdobicího sáčku.
  8. Mandlemi ozdobte jednotlivé muffiny do tvaru ježků.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.