Dezerty

Palačinkový ježek

Mam tady další ze série receptů pro Jupí! Tentokrát to jsou palačinky a ty u nás doma milujeme. A protože v rámci letní kamaně hraje hlavní roli ježek, hraje ji i v tomto receptu. Musím říct, že už se těším, až Tonda bude mít z jídla víc rozumu a budu mu na talíři stavět podobné výtvory, protože mě to fakt baví.

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • lžička vanilkového extraktu
  • 20 g másla + další máslo na smažení
  • Na náplň: 1 zakysaná smetana, 1 lžíce moučkového cukru, kůra z ½ citronu
  • Na polevu: 200 g jahod, čerstvá máta, šťáva z ½ limetky, 20 ml jahodového sirupu
  • Čerstvé ovoce na ozdobu

POSTUP:

  1. Mléko, mouku, vejce, špetku soli, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo vyšlehejte do hladkého těsta.
  2. Na máslem potřené pánvi postupně usmažte všechny palačinky.
  3. Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a jemně nastrouhanou kůrou citronu.
  4. Jahody rozmixujte s mátou a přidejte limetkovou šťávu a jahodový sirup.
  5. Palačinku potřete zakysanou smetanou a složte do tvaru trojúhelníku.
  6. Pomocí čerstvého ovoce a zakysané smetany dozdobte do tvaru ježka a podávejte se studenou jahodovou polevou ozdobenou čerstvou mátou.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.