Pamatujete, jak jsem vám říkala, že jedu na jedno velké a tajné focení, které vám ale potom budu moct ukázat? Tak jsem k tomu udělala ještě recepty a je to tady! Postupně vám je všechny odhalím. A o co jde? Foodstyling a recepty jsem dělala pro letní kampaň sirupů Jupí – už jste možná viděli reklamu s ježečkem. A od toho se odvíjí i to, jak jednotlivé recepty budou vypadat. Napovím vám: Na fotkách vždycky hledejte jedlého ježka. A tady je první recept. Na ovocné ledy, které z obyčejné vody rázem vytvoří skvělou domácí limonádu.
INGREDIENCE NA HRUŠKOVÉ:
- 2 hrušky
- 150 ml vody + další voda na dolití
- 2 snítky rozmarýnu
- 100 ml hruškového sirupu Jupí
INGREDIENCE NA ZAHRADNÍ:
- 50 g jahod
- 50 g malin + několik dalších malin na zdobení
- 50 g borůvek + několik dalších borůvek na zdobení
- 150 ml vody + další voda na dolití
- 100 ml sirupu zahradní směs Jupí
- Čerstvá máta
POSTUP:
- Připravte si ovocný základ na hruškové ledy tak, že do hrnce pokrájíte 1 hrušku zbavenou slupky a jadřinců, přidáte 150 ml vody, sirup a 1 snítku rozmarýnu.
- Zároveň připravte ovocný základ pro ledy s příchutí zahradního ovoce tak, že do hrnce vložíte rozmixované ovoce, 150 ml vody a sirup.
- Obsah obou hrnců přiveďte k varu a asi 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte zcela vystydnout.
- Z hruškového rozvaru vyjměte rozmarýn a dohladka vše rozmixujte tyčovým mixerem.
- Připravte si formy na led. Každou formu do poloviny naplňte ovocným rozvarem a uložte na několik hodin do mrazáku.
- Po zamražení dolijte formy vodou a do vody přidejte ovoce a bylinky na ozdobu – hruškové ozdobte kousky pokrájené hrušky a jehličkami rozmarýnu, ledy ze zahradní směsi ozdobte malinami, borůvkami a mátou.
- Znovu uložte formy do mrazáku a nechte úplně zmrznout.
TIP: Jak servírovat? Do sklenice vložte několik kostek ledu, zalijte vodou (může být i perlivá) a limonádu ještě ozdobte čerstvým ovocem nebo bylinkami.