Ke svačině

Jednoduchý světlý chléb s olivami

Už několik let spolupracuju s Babiččinou volbou a je to jedna z mých nejmilejších spoluprací. Občas tak můžete na jejich webu, v letácích nebo v reklamách v časopisech vidět moje recetpy a fotky. A teď jsem nově převzala do péče instagramový profil @babiccina_volba, odkud možná znáte právě tento recept. Teď už vám to totiž můžu říct :) Tak sledujte „babičku“ na Instagramu, ráda vás tam potkám!

Co se týká receptu na tento světlý chléb, je to taková inspirace Focacciou. Je super k salátům, jako příloha při grilování a nebo právě na různé sendviče.

INGREDIENCE:

  • 500 g hladké mouky na kynuté těsto
  • 20 g čerstvého droždí
  • 3 lžíce olivového oleje (+ další olivový olej na polévání)
  • 400 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli (nebo více podle vlastní chuti)
  • Hrst černých oliv
  • Hrubá sůl

POSTUP:

  1. Do mísy robota nasypte mouku a smíchejte ji se solí.
  2. Do středu mouky udělejte důlek a do něj nalijte mléko.
  3. Přidejte cukr a rozdrobené droždí. Nechte 15 minut odstát.
  4. Přidejte olivový olej a 5 minut míchejte na vysoký výkon.
  5. Těsto překryjte potravinovou folií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
  6. Do pekáče (cca 30 x 20 cm) nalijte štědré množství olivového oleje (potřete i stěny) a do něj vyklopte těsto,
  7. Rukama roztáhněte těsto do všech stran, po celé ploše pekáče.
  8. Pokrájejte olivy na poloviny a poklaďte je po celém povrchu těsta. Vždy je mírně zatlačte dovnitř.
  9. Nechte ještě 20 min kynout v teple a poté pečte na 180 °C dozlatova (asi 45 minut). To, zda je chléb hotový, můžete vyzkoušet pomocí špejle.
  10. Ještě horký chléb vyjměte z trouby a polijte olivovým olejem.

TIP: Na čerstvě vytažený chléb můžete nastrouhat parmazán.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.