Dezerty

Měkoučké palačinky

Palačinky umí snad každý a každý na ně má svůj recept. Já jsem je jednou zkusila podle kuchařky Julie Child a palačinky byly tak krásně měkoučké a vláčné, že už je nedělám jinak. Dělám je nazpaměť a možná už jsem si recept trošku poupravila, takže nemusí s kuchařkou úplně souhlasit.

INGREDIENCE (hrnek = cca 250 ml):

  • hrnek mléka
  • hrnek vody
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 20 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • 4 vajíčka

POSTUP:

  1. Ve větší míse smíchejte vodu a mléko, metlou zašlehejte vejce a špetku soli.
  2. Za stálého šlehání přidejte mouku. Pokud se chystáte jíst palačinky jen na sladký způsob, můžete přidat i vanilku a špetku skořice.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte kousíček másla a vlijte těsto tak, aby šlo rozlít po celé ploše a nebylo moc tlusté (já to odměřuju pomocí naběračky, které tam dám asi 3/4).
  4. Palačinky smažte do světlé barvy, ne moc do hněda, protože díky tomu zůstanou krásně vláčné.

TIP: Pokud jste nepřidali vanilku a skořici, můžete palačinky podávat i na slaný způsob, například se špenátem, žampiony na smetaně, nebo se sýrem. Ty mám ze slaných nejradši.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s