Dezerty

Tiramisu, moje láska

Jak je v lednici Tiramisu, byla bych schopná doslova spást celou velkou zapékací misku, do které ho dělám. Miluju jeho chuť, šťavnatost a taky to, jak snadná a rychlá je jeho příprava. Jen najít tu trpělivost, aby ho člověk nechal uležet. Nejvíc mi chutná úplně klasická verze, ale takové doplnění malinami, jahodami nebo borůvkami vůbec není k zahození a to obzvlášť v létě, kdy to příjemně osvěží kakaovo-kávovou chuť.

INGREDIENCE (na velkou mísu):

  • 400g mascarpone
  • Balení cukrářských piškotů
  • 4 vejce
  • 5 lžic cukru
  • Holandské kakao
  • 3 panáky Amareta
  • 4 espressa

POSTUP:

  1. Uvařte si 4 espressa a nalijte je do hlubokého talíře s prostornějším dnem. Nechte lehce vychladnout a poté smíchejte s Amaretem.
  2. Ušlehejte z bílků pevný sníh.
  3. Vrtulkami vyšlehejte žloutky s cukrem a šlehejte tak dlouho, dokud nebudou připomínat světle žlutou pěnu. Poté zašlehejte mascarpone.
  4. Na závěr do mascarponové směsi opatrně vmíchejte sníh.

SESTAVTE TO:

  1. Dno formy vyložte piškoty, které budete máčet v kávové směsi (ponořit a hned vytáhnout – piškot trošku nasákne kávu, ale nesmí se úplně rozmáčet).
  2. Na piškotovou vrstvu naneste rovnoměrnou vrstvu krému. Na krém zase máčené piškoty a tak pořád dokola, dokud není nádoba plná.
  3. Poslední vrstvou je krém. Ten pořádně zaprašte holandským kakaem.
  4. Zavřete do lednice a nechte přes noc uležet.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.