Hlavní chody, Velikonoce

Baby kuřátka s pečenou mrkví

Baby kuřátka doma neděláme moc často, ale je to pro mě taková slavnostnější verze klasického kuřete. A  Velikonoce, ty si něco slavnostního zaslouží. Slavnostně působí hlavně proto, že každý u stolu dostane celé kuře na talíř. Tento recept jsem připravila ve spolupráci s Masnou Kozí, kde baby kuřátka seženete a stejně tak i úžasný cider z Podorlické sodovkárny, který můžete s radostí vypít, až část použijete na podlití.

INGREDIENCE:

  • 2 baby kuřátka
  • 1 zelené jablko
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvý citronový tymián
  • 6 mrkví
  • 500 g grenaille brambor
  • Sůl, pepř
  • 150 g másla
  • 200 ml cideru

POSTUP:

  1. Kuřátka štědře osolte a opepřete – i uvnitř.
  2. Máslo rozdělte na 4 díly a použijte ho na každé kuřátko: jednu čtvrtinu vložte pod kůži na prsa, druhou čtvrtinou obalte kůži na prsou zvenku.
  3. Jablko rozkrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Do každého kuřátka vložte jeden měsíček.
  4. Kromě jablek vložte dovnitř po 2 stroužcích oloupaného a rozbitého česneku a snítku tymiánu.
  5. Kuřátka vložte do pekáče prsy nahoru a podlijte ciderem. Přidejte i oloupané mrkve, zbylá jablka a omyté brambory pokrájené na poloviny.
  6. Osolte zeleninu a přidejte do pekáče snítku tymiánu.
  7. Zakryjte pekáč alobalem a pečte na 190 °C 40 minut. Poté pekáč odkryjte a pečte dalších 30 minut, nebo dokud kůže nebude křupavá. V případě potřeby podlijte dalším ciderem, nebo vodou.
  8. Kuřátka podávejte s pečenou mrkví a brambory.

TIP: Použijte klasickou i fialovou mrkev, aby byl recept barevnější.

2 komentáře: „Baby kuřátka s pečenou mrkví“

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s