Dezerty, Velikonoce

Měkoučká perníková vajíčka

Tenhle recept jsme na Popečeníčku chystala loni s Babiččinou volbou a myslím, že to je fajn inspirace na Velikonoce. Zase něco trochu jiného, než beránci a mazance. Proto jsem se rozhodla přidat ho i sem, tak snad se vám bude hodit! Já perníčky ozdobila klasicky bílkovou polevou, ale zdobit se vlastně vůbec nemusí, nebo je třeba můžete namočit do čokolády a posypat kokosem.

INGREDIENCE:

  • 250 g mouky na kynuté těsto
  • 80 g moučkového cukru
  • 75 g medu (tekutého, nebo rozpuštěného)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky holandského kakaa
  • 2 velká vejce
  • Bílková poleva na zdobení
  • Marmeláda, pokud chcete vajíčka slepovat

POSTUP:

  1. Do mísy nasypte všechny suché ingredience a promíchejte je.
  2. Přidejte med, máslo a vejce.
  3. Vypracujte hladké těsto, misku překryjte potravinovou folií a v lednici nechte těsto uležet do druhého dne.
  4. Druhý den vyndejte těsto z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Předehřejte si troubu na 200°C.
  5. Těstem naplňte vymazané formy na vajíčka, nebo ho „upěchujte“ do koláčové formy (dobře se to dělá i v malé formě ve tvaru srdce).
  6. Pečte dozlatova – asi 12 minut (dobu pečení upravte podle použité formy).
  7. Hotové perníčky nechte vychladnout, v případě potřeby je vykrájejte do tvaru vajíček, nebo slepte marmeládou.
  8. Ozdobte bílkovou polevou (nebo polijte rozpuštěnou čokoládou)

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.