Ke svačině

Rybičková pomazánka

Rybičková, to není žádná věda ani vysoká gastronomie, ale i tak ji každý dělá trošku jinak. My ji doma děláme takhle, tak třeba vám taky zachutná :) Jak doma děláte rybičkovou pomazánku vy? Mám ji ráda nejen k svačině, ale i jako studenou večeři. Vždycky k ní jíme nějakou čerstvou zeleninu, teď na jaře nejčastěji ředkvičky a okurku.

INGREDIENCE:

  • 300 g Lučiny
  • 1 sardinky ve vlastní šťávě
  • 1 sardinky v tomatové omáčce
  • 1 jarní cibulka
  • Citronový tymián
  • Lžička citronové šťávy
  • Sůl, pepř
  • Lněné semínko
  • Zelenina k podávání a samozřejmě pečivo :)

POSTUP:

  1. Do mísy dejte tomatové sardinky včetně omáčky i druhé sardinky, ze kterých ale slijte šťávu.
  2. Přidejte Lučinu a elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladké směsi.
  3. Celou jarní cibulku nasekejte nadrobno a přidejte ji do pomazánky spolu s citronovou šťávou.
  4. Pomazánku dochuťte solí a pepřem, namažte na pečivo, posypte lněným semínkem a lístky tymiánu.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.