Dezerty

Lívance snadno a rychle

Některá rána jsou prostě trošku lepší. Vstanete a cítíte se docela odpočatě, venku vychází sluníčko, miminko se zatím usmívá a vy máte čas připravit si snídani. A u nás ještě s vyhlídkou, že ji sním dvěma rukama, protože konečně máme jídelní židličku pro Tondu. A tak jsem dnes v sedm ráno usedla ke stolu s talířem lívanců, zatímco Tonda se snažil jíst pokrájenou vařenou hrušku. Jestli čekáte, že pak začal pořádně řvát, výjimečně vás zklamu. Nevím jak se to stalo, ale dnes ráno jsme měli snídani opravdu tak hezkou a poklidnou.

Ale teď už k těm lívancům! Je to hodně jednoduchá a rychlá verze bez kynutí, takže je máte hotové skoro stejně rychle, jako byste si namazali chleba.

INGREDIENCE (pro 2 osoby k snídani):

  • 100 g špaldové mouky
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 100 ml rýžového mléka
  • Kousek másla na smažení
  • Čerstvé ovoce, kokos a javorový sirup k podávání

PS: Funguje to i s klasickou hladkou moukou, bílým cukrem a normálním mlékem. Já jen použila alternativy, které jsem našla doma.

A ještě tip: O víkendu udělejte dvojnásobnou várku, ať můžete ujídat ještě během dne.

lívance bez kynutí

POSTUP:

  1. Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a vyšlehejte dohladka.
  2. Těsto nechte chvíli odstát a na pánvi rozehřejte máslo.
  3. Na pánvi z těsta tvořte kolečka pomocí lžíce (1 lívanec dělám z 1 lžíce těsta – vyběhne do výšky, nebojte).
  4. Když je spodní strana zlatavá, lívanec otočte a opečte ještě z druhé strany.
  5. Lívance podávejte přelité sirupem, posypané kokosem a ozdobené čerstvým ovocem podle vlastní chuti. Skvěle samozřejmě chutnají i s marmeládou a jogurtem, se skořicí nebo s jinými osvědčenými kombinacemi.
dragon fruit

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.