Venku mrzne, až praští (nevím teda, kdo koho – nikdy jsem tomuhle přirovnání moc nerozumněla), každopádně já pro vás tady mám recept na to, jak si to jaro udělat. A stačí k tomu pár ředkviček, no fakt! My jsme si tohle jaro dali včera k večeři a bylo to lehké a osvěžující mezi všemi těmi těstovinami a dalšími „zimními“ jídly. Taková studená večeře občas vůbec není špatná. Ten recept je tak snadný, až se trošku stydím ho někomu takhle slavnostně podávat, ale co si budeme povídat, i v jednoduchosti je někdy krása (a taky člověk nestojí půl dne v kuchyni).
INGREDIENCE:
- 2 svazky ředkviček
- 1 okurka
- 400 g Lučiny
- 1 malý stroužek česneku
- Lžička strouhané citronové kůry
- Sůl, pepř
- 50 g tvrdého sýra vcelku (jakýkoliv máte rádi)
- Hrst polníčku
- Celozrnný nebo semínkový chléb
POSTUP:
- Lučinu vybalte a vložte do misky. Prolisujte k ní česnek a přidejte citronovou kůru.
- Omyjte ředkvičky a 7 jich nastoruhejte najemno. Pomocí stěrky je vmíchejte do Lučiny.
- Pomazánku dochuťte solí a pepřem.
- Na plátky chleba natírejte ředkvičkovou pomazánku, posypte ji nastrouhaným sýrem a chleby podávejte s pokrájenými ředkvičkami, okurkami a s polníčkem.