Ke svačině, Velikonoce

Jarní chlebíčky s ředkvičkovou pomazánkou

Venku mrzne, až praští (nevím teda, kdo koho – nikdy jsem tomuhle přirovnání moc nerozumněla), každopádně já pro vás tady mám recept na to, jak si to jaro udělat. A stačí k tomu pár ředkviček, no fakt! My jsme si tohle jaro dali včera k večeři a bylo to lehké a osvěžující mezi všemi těmi těstovinami a dalšími „zimními“ jídly. Taková studená večeře občas vůbec není špatná. Ten recept je tak snadný, až se trošku stydím ho někomu takhle slavnostně podávat, ale co si budeme povídat, i v jednoduchosti je někdy krása (a taky člověk nestojí půl dne v kuchyni).

INGREDIENCE:

  • 2 svazky ředkviček
  • 1 okurka
  • 400 g Lučiny
  • 1 malý stroužek česneku
  • Lžička strouhané citronové kůry
  • Sůl, pepř
  • 50 g tvrdého sýra vcelku (jakýkoliv máte rádi)
  • Hrst polníčku
  • Celozrnný nebo semínkový chléb

POSTUP:

  1. Lučinu vybalte a vložte do misky. Prolisujte k ní česnek a přidejte citronovou kůru.
  2. Omyjte ředkvičky a 7 jich nastoruhejte najemno. Pomocí stěrky je vmíchejte do Lučiny.
  3. Pomazánku dochuťte solí a pepřem.
  4. Na plátky chleba natírejte ředkvičkovou pomazánku, posypte ji nastrouhaným sýrem a chleby podávejte s pokrájenými ředkvičkami, okurkami a s polníčkem.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.