Dezerty

(Hned měkké) perníčky

Vánoce, Vánoce!!! A já kromě perníčků (které už jsou zase skoro snědené) ještě neupekla žádné cukroví. Tento víkend to už musím prolomit. Každopádně jak jste viděli na Instagramu, perníková salaš už stojí, tak aspoň něco. A já sem pro vás přesouvám z Popečeníčka recept na perníčky, na které nemusíte čekat měsíc, protože jsou měkoučké hned.

INGREDIENCE (na spoustu perníčků :)

  • 380 g hladké mouky (může být i špaldovka)
  • 130g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 60g rozpuštěného másla
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • Lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo koupené perníkové koření)
  • Lžíce holandského kakaa

BÍLKOVÁ POLEVA:

  • 1 bílek
  • Citron
  • 150 cukru moučka
  • Potravinářská barva, pokud chcete

POSTUP:

  1. Ze všech ingrediencí na perníčky vypracujte hladké těsto – nehněťte příliš dlouho.
  2. Zabalte do fresh folie a nechte uležet v lednici – ideálně přes noc, ale když necháte třeba jen hodinu, také to bude fungovat.
  3. Vyválejte těsto asi na 5mm na pomoučněné ploše a vykrajujte perníčky.
  4. Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy a pokud chcete, aby se leskly, potřete rozšlehaným žloutkem.
  5. Pečte na 165 stupňů asi 10 minut (hlídejte, každá trouba peče trošku jinak).
  6. POLEVA: Z uvedených ingrediencí vyšlehejte hustý krém, do kterého můžete přidat i kapku citronu. Rozdělte na několik dílků a ty obarvěte. Zdobit můžete zdobícím sáčkem nebo štětcem a špejlí. Pokud potřebujete méně tekutou polevu, přidejte více cukru.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.