Hlavní chody, Velikonoce

Nádivka

Nádivka je moje nejoblíbenější chuť Velikonoc. Musí být krásně vláčná a zároveň s něčím křupavým uvnitř. A s čím mi chutná nejvíc? Klidně jen tak – samotná, nebo s dlouho pečeným, na vlákýnka natrhaným masem. Taková krůta je k ní podle mě úplně ideální.

INGREDIENCE (na pekáč asi 30×20 cm):

  • 7 rohlíků
  • 250 ml mléka
  • 200 g slaniny
  • 200 g kvalitní šunky
  • hrst kopřiv
  • hrst medvědího česneku
  • hrst hladkolisté petrželky
  • 2 hrsti plátků mandlí
  • hrst hrášku
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 7 vajec
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/2 muškátového oříšku
  • sůl, pepř

POSTUP:

  1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, dejte je do mísy a zalijte mlékem.
  2. Přidejte nasekaný medvědí česnek, petržel a kopřivy.
  3. Přimíchejte nakrájenou slaninu a šunku, mandle, rozpuštěné máslo, hrášek, kypřící prášek, strouhaný muškátový oříšek a žloutky.
  4. Osolte a opepřete podle chuti a dobře promíchejte.
  5. Na závěr vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.
  6. Pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou a předehřejte si troubu na 190°C.
  7. Nádivku pečte asi 25 minut, nebo dozlatova.
  8. To, že je hotová, poznáte pomocí špejle, stejně jako když pečete bábovku.
  9. Nádivku můžete podávat teplou i studenou.

Komentuj:

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.